Hvordan lage det perfekte Pepperkakehuset på 1, 2, 3

Hvis du følger denne videoen fra Vinni på hvordan du kan lage det perfekte pepperkakehuset så kanskje du også kan følge med. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til.

Men har du en voksen tilstede så kan du be de om å lage selve pepperkake deigen helt fra starten av ved å følge denne oppskriften.

Her er en grunnleggende oppskrift på pepperkakehus

Ingredienser:

For deigen:

  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts natron
  • 500 gram hvetemel

For glasuren:

  • 1 eggehvite
  • 250 gram melis

For dekorasjon:

  • Non-stop, sjokoladebiter, seigmenn, eller andre godterier etter ønske
  • Strøssel
  • Karamellkuler (for ekstra dekor)

Instruksjoner:

  1. Start med å lage pepperkakedeigen. Smelt smøret i en kjele og tilsett sukker og sirup. Rør godt sammen og la blandingen avkjøles litt.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene (mel, ingefær, kanel, nellik, natron) i en stor bolle.
  3. Hell den avkjølte smørblandingen over de tørre ingrediensene og rør godt sammen til du har en jevn deig.
  4. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 1 time, eller helst over natten. Dette vil gjøre deigen lettere å jobbe med.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  6. Del deigen i mindre porsjoner og kjevle den ut til ca. 3-4 mm tykkelse på et melet underlag.
  7. Bruk pepperkakehusmaler eller lag dine egne maler ved å kutte ut mønsterdelene i bakepapir. Skjær deretter ut veggene og taket til huset ved hjelp av malene.
  8. Legg pepperkakedelene på en bakepapirkledd stekeplate og stek dem i oven i ca. 10-12 minutter, eller til de er gylne. Pass på at du ikke oversteker dem, da de kan bli harde.
  9. La pepperkakedelene avkjøles helt før du begynner å montere huset.
  10. Mens pepperkakedelene kjøler seg ned, kan du lage glasuren ved å piske eggehviten til den blir stiv, deretter gradvis blande inn melis til du har en tykk og fast glasur.
  11. Når pepperkakedelene er avkjølt, kan du begynne å montere huset ved hjelp av glasuren. Fest veggene og taket sammen og bruk glasuren som “lim”.
  12. La huset tørke i minst noen timer, helst over natten, slik at glasuren blir helt stiv.
  13. Når huset er tørt, kan du begynne å dekorere det med non-stop, sjokoladebiter, seigmenn, strøssel, karamellkuler eller andre godterier etter ønske.
  14. Nyt ditt flotte pepperkakehus som pynt til jul!

Husk at dette er en grunnleggende oppskrift, og du kan selvfølgelig tilpasse den og dekorere huset etter din egen kreativitet og preferanser. Lykke til med pepperkakehuset ditt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *